BULLMAMMA?!

Hejhej på er

Vips så var helgen redan förbi... Har ni tänkt på att det är mars på tisdag? Heelt absurt.

En otroligt skön helg iaf måste jag säga, trots jobb både lördag och söndag! Har njutit av den ändå. Väldigt mycket dessutom. Goda skratt, mumsig mat, kaneliga kanelbullar, härliga människor, underbar älskling som förgyllde 99% av helgen, bakat frukostbröd och det har funnits rätt bra med energi ändå.
Igår när jag kom till jobbet väntade en present från min gulliga chef! Jag hade fått en tredje servicerapport med full pott-poäng och hon var så himla glad så hon hade köpt schampo och balsam från Bed Head`s och packat ner tillsammans med massa smycken från jobbet och skrivit en gullig lapp i ett paket som jag fick. Gissa om jag blev glad?! Hihi. :D

Igårmorse ställde jag klockan på 7.30 och gick upp och bakade bröd! Måste tipsa om det för det blev så himla himla gott. 


Ingredienser

1 limpa

2,5 dl soyamjölk
25 g jäst
ca 25 g rumsvarmt smör
1 tsk salt
1 msk honung
2 dl finrivna morötter
6,5-7,5 dl lantvetemjöl eller rågsikt 
1 ägg 
1/2 dl solroskärnor eller pinjenötter
1/2 msk flingsalt
Gör såhär:
Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt smör, salt, honung, morötter och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord. Forma den till en anlång limpa. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg och strö över solroskärnor/pinjenötter och flingsalt. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Låt brödet svalna. 



Kommentarer
Postat av: Så tacksam <3

Helt underbart gott bröd!!! grym start på lördagmorgonen =D

2011-02-27 @ 22:09:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0